DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Aker trækker milliardbud på vindudvikler for at investere i en anden

Aker Solutions datterselskab Aker Horizons  har på få dage droppet millardopkøb i NTB for i stedet af investere endnu mere i  skotske Mainstream Renewable Power.
20. JAN 2021 9.29

Aker Horizons har ønsket at styrke sin position inden for vind. Indtil for nyligt havde firmaet kørt sig selv i stilling til en overtagelse af firmaet NTB. Aker havde sikret sig 12,8 pct. ejerskab i firmaet og var klar til at bruge i alt 3,1 milliarder norske kroner for at sikre sig hele virksomheden. Den handel valgte Aker dog at droppe. 

- Vi kom med et tilbud om at købe NBT med forbehold. Baseret på en samlet vurdering har vi besluttet os, at vi ikke vil gennemføre transaktionen. Vi er stadig aktionær i NBT, og vi fortsætter dialogen med NBT om muligheder inden for onshore vind, siger Atle Kigen, der er kommunikationsdirektør i Aker, til E24

Årsagen til at handlen med NBT ikke gik op i en højere enhed skyldes formentlig, at der kom en større fisk forbi.

I hvert fald har Aker Solutions offentliggjort, at det har betalt 7,44 mia. kr. (1 mia. euro) for at sikre sig 75 pct. af det skotske selskab Mainstream Renewable Power, der beskæftiger sig med on- og offshore vind og solenergi.

- Ved at kombinere Mainstreams globale organisation og vedvarende energiaktiver med Akers 180 års lange historik udi at bygge og udvikle industrielle selskaber er endnu et skridt på linje med vores langsigtede strategi for værdiskabelse og for at positionere Aker Horizons til betydelig og bæredygtig vækst inden på de vedvarende energimarkeder, siger Øyvind Eriksen, der er administrerende direktør i Aker Horizons Øyvind Eriksen.

Aker betaler 6,7 mia. kr. kontant i handlen (900 mio. euro), mens der er yderligere 744 mio. kr.  i earnout-betalinger (100 mio. euro). Hvis det godkendes af myndighederne, forventes købet at gå igennem i andet kvartal af 2021. 

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet