dknyt
dkhavenergi
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Kan teste vindmøller på op til 25 MW:
Afviser ikke at opgradere

KORT NYT26. JUL 2021 13.12

Selvom der indtil nu kun er vindmøller på vej med en kapacitet på 15 MW, har Lindø Offshore Renewables Center (LORC) for nyligt taget ny testkapacitet i brug, der kan teste møller med en kapacitet på op til 25 MW på Odense Havn i Munkebo. På trods af at der altså er plads til endnu større møller, er det ikke utænkeligt, at testkapaciteten skal udvides yderligere, fortæller Torben Lorentzen, der er direktør i LORC til Fyens.dk.

- Da vi indviede den næststørste testfacilitet i 2017, sagde jeg, at nu kan det ikke blive større. Men der gik som bekendt ikke ret lang tid, så var vi i gang med at bygge op til 25 MW. Så det kan godt være, vi skal bygge endnu større. Det kommer an på vindmøllefabrikanterne – hvad har de brug for, og hvad vil de betale, siger Torben Lorentzen, der er direktør i LORC.

LORC har i alt fire testfaciliteter. Den mindste bruges til at teste komponenter og strukturer, den tredjestørste facilitet kan teste vindmøller op til 14 MW, den næststørste kan teste vindmøller op til 16 MW, og den største, som netop er taget i brug, kan teste altså teste vindmøller på op til 25 MW. Ifølge Torben Lorentzen vil der teknisk ikke være store udfordringer i at bygge et endnu kraftigere testanlæg, hvis det skulle blive efterspurgt. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet