DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

A.P. Møller Holding køber køleleverandør til vindindustrien

Nissens Cooling Solutions er blevet købt af A.P. Møller Holding A/S. Nissens Cooling Solutions leverer blandt andet
19. JUL 2021 14.56

For et ikke offentliggjort beløb har A.P. Møller Holding købt Nissens Cooling Solutions (NCS) af investeringsfonden Axcel. NCS er specialseret i køleløsninger og er blandt andet en vigtig leverandør til vindindustrien

- Køleløsninger og termisk styring er fundamentalt for vedvarende energi. Jo mere effektiv køleløsningen er, jo mere effektivt kan vi producere og forbruge vedvarende energi. I A.P. Møller Holding, er vi dedikeret til at investere i omstillingen til et vedvarende energisystem, og vi ser derfor Nissens Cooling Solutions, en ledende leverandør af skræddersyede køleløsninger, som en vigtig tilføjelse til vores portfølje, siger Jan T. Nielsen, der er investeringsdirektør i A.P. Møller Holding.

NCS blev grundlagt i 1921 og betjener i dag en global kundebase. Selskabet har ca. 1.000 medarbejdere, der arbejder fra Danmark, Kina, Tjekkiet og Slovakiet. NCS leverer alle trin fra teknologi, design, test til skalaproduktion af køleløsninger integreret i primært vindmøller og andre industrielle slutmarkeder.

- Vi ser frem til, at Nissens Cooling Solutions bliver en del af AP Møller-koncernen. Nissens Cooling Solutions har en stolt historie og en lovende fremtid, da vedvarende energi og elektrificering generelt fortsætter med at trænge ind på de globale energimarkeder. At være en del af AP Møller Group åbner et nye muligheder for Nissens Cooling Solutions, siger Mikkel Krogslund Anders, CEO, hos NCS.

A.P. Møller Holdings køb af NCS er betinget af godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder og forventes afsluttet i anden halvdel af 2021. Nissens producerer ligeledes klima- og motorkølingssystemer til køretøjer i divisionen Nissens Automotive. Axcel vil fortsat eje Nissens Automotive, hvorfor NCS efter opkøbet bliver et separet, selvstændigt selskab. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet