DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

80 Vestas-vindmøller skal undersøges efter vinge faldt af i Australien

Nye vingeproblemer for Vestas, som allerede har afsat en garantihensættelse på 1,3 mia. kr. på grund af problemer med defekte vinger i andet kvartal.
7. OKT 2020 8.26

I starten af ugen faldte en vinge af en Vestas-vindmølle af ved Dundonnell Wind Farm i Australien. Ingen kom til skade ved uheldet, og der skete ingen skade mod de resterende vindmøller, oplyser Tilt Renewables, som driver vindmølleparken. 

Der skal nu gennemføres en grundig undersøgelse af alle vindmøllerne, som midlertidig er taget ud af drift. Dundonnell Wind Farm består af 80 Vestas V150-4,2 MW-vindmøller, som blev opsat tidligere i år. 

Vindmøllerne har indtil nu opereret med et mindsket output på 150 MW, men det Tilt Renewables havde planer om at komme fjerne begrænsningerne og frigøre det potentielle output på 336 MW.

Der er dog nye kritiske røster omkring vindmøllerne, der i forvejen havde mødt modstand blandt de lokale, skriver australske The Standard.

Vestas præsenterede et stort underskud i andet kvartal, hvor man havde afsat en garantihensættelse på 1,3 mia. kr. på grund af problemer med defekte vinger. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet