DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vindmølleprisen 2021 går til indsamlere af Danmarks vindmøllehistorie
Bjarne Thomassen (tv) og Benny Christensen (th) modtog prisen på vegne af Poul la Cour museet og Dansk Vindkrafthistoriske Samling.
Foto: Wind Denmark

Vindmølleprisen 2021 går til indsamlere af Danmarks vindmøllehistorie

Poul la Cour Museet og Danmarks Vindkrafthistoriske Samling modtager Vindmølleprisen 2021.
24. MAR 2021 15.26

Poul la Cour Museet og Danmarks Vindkrafthistoriske Samling er modtagerne af Vindmølleprisen 2021. Prisen blev overrakt af Wind Denmark i forbindelse med organisationens generalforsamling. 

- Vindmølleprisen 2021 tildeles Poul la Cour Museet og Danmarks Vindkrafthistoriske Samling for ved en dedikeret og ulønnede indsats, at oplyse og dokumentere den danske vindmøllehistorie i over 20 år. Deres arbejde påminder os andre om, at der i over hundrede år har levet fremsynede mennesker, der skabte fundamentet for det danske vindmølleeventyr, siger Kristian Jakobsen, der som formand for Wind Denmarks Ejerforum stod for overrækkelsen af Vindmølleprisen 2021.

I Askov ikke langt fra Varde ligger Poul la Cour Museet, hvor den danske vindmøllepioner Poul la Cour allerede for 130 år var med til at skabe fundamentet for det danske vindmølleeventyr.

Her har en gruppe frivillige istandsat Poul la Cours gamle bygninger. De har skrevet publikationer og arrangeret rundvisning og undervisning for at udbrede viden om den danske vindindustri og Poul la Cours forskning i vindteknologi og brintproduktion.  

- Vi er beærede over at modtage Vindmølleprisen 2021. Det er en stor anerkendelse for det arbejde, som vi foretager på Poul la Cour Museet. Jeg blev heller ikke mindre beæret, da jeg så den række af dygtige mennesker og projekter, der har modtaget Vindmølleprisen før os, siger Bjarne Thomassen, der som formand for Poul la Cour Fonden modtog prisen på vegne af museet. 

I fornemt selskab

2021-Prisen deler Poul la Cour Museet med en anden institution, der gennem mange år har indsamlet den danske vindmøllehistorie. Således modtog Danmarks Vindkrafthistoriske Samling også prisen onsdag. 

Siden 1997 har Danmarks Vindkrafthistoriske Samling i utallige tidsskrifter og bøger afdækket dansk vindmøllehistorie. Fra den spæde begyndelse med de første gårdmøller i 1800-tallet til den moderne vindmølles udvikling i 1970erne.

- Vi er selvfølgelig meget stolte over at modtage Vindmølleprisen. Vi håber, at den giver os noget medvind, så vi kan få den vigtige historiske viden ud til et bredere publikum, siger Benny Christensen, der siden han stiftede Dansk Vindkrafthistoriske Samling har været foreningens redaktør.

Med overrækkelsen kommer Poul la Cour Museet og Danmarks Vindkrafthistoriske Samling i fint selskab med blandt andre Svend Auken, Connie Hedegaard, Henrik Stiesdahl og Anders Eldrup.

Sidste år vandt Hirtshals Havnefond prisen for etableringen af Danmarks første vindmøllepark opsat uden offentligt tilskud. 

- Det et fint selskab, vi er kommet i med de mange tidligere modtagere af prisen, sagde Benny Christensen efter prisoverrækkelsen.

Vindmølleprisen er blevet uddelt siden 1990.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet