DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nordjyske kommuner sætter milliardprojekt i høring

KORT NYT22. MAR 2021 10.42

Brønderslev og Aalborg kommuner har sat gang i høringsfasen for et projektet Energipark Tuekær ved Bolle Enge i nærheden af Hjallerup på grænsen mellem de to kommuner. Projektet indeholder 30 vindmøller og en solcellepark og forventes at få en effekt på mellem 240 og 320 MW, skriver Nordjyske.

Det er GK Energi, NRGi og Eurowind, der har indsendt ansøgningen for projektet, der har en anslået pris på mellem 1,5 og to mia. kr. Høringsperioden løber frem til 23. april 2021, hvor borgerne kan komme med forslag til indholdet i den miljøvurdering (VVM), der skal laves inden den videre planlægning. 

Flere projekter har den seneste tid fået vendt tommelfingeren nedad på baggrund af miljøvurdering. Aalborg Kommune har for nyligt oplevet, at deres VVM-undersøgelse til vindmølleparken Nørrekær Enge II blev annulleret af Planklagenævnet på baggrund af mangler i VVM'en. Senest har Planklagenævnet også annulleret lokalplaner og VVM-undersøgelsen for den allerede opførte vindmøllepark på Thorup-Sletten mellem Vesthimmerlands og Jammerbugt kommuner.   

 amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet