Partier vil have færre men større møller i Tønder Kommune

KORT NYT16. FEB 2021 11.21

Et forslag fra Borgerlisten, SF og Tønder Listen vil sikre færre, men større møller i Tønder Kommune. Konkret er der forslag om ni vindmøller i Arrild på 150 meter, 15 møller i Rejsby på 180 meter og 18 møller i Haved på 180 meter. Projektet vil reducere antallet af vindmøller med 28, da 70 ældre møller skal udskiftes med 42 nye, skriver JydskeVestkysten.

Forslaget kommer oven på at det største parti i Tønder Byråd for nyligt foreslog en højdebegrænsning på nye vindmøller på 150 meter, et forslag der dog ikke fandt tilstrækkelig tilslutning i kommunens økonomiudvalg. 

- Når vi foreslår det her (vindmøllerne i Arrild, Rejsby og Haved, red.), er det udtryk for, at det er de projekter, der giver det største afkast til lokalområdet. At Venstre så er blevet enige med sig selv om, at de ikke må være mere end 150 meter, det er noget, de må stå til mål for. Vi arbejder for, at der ikke er nogle højdebegrænsninger på, men at vi får de vindmøller, der giver de fleste penge til lokalområdet, siger borgmester, Henrik Frandsen fra Tønder Listen.

amp

Nyhedsbrev