Sverige får Europas største onshore vindmøllepark

GE Renewable Energy har landet en svensk ordre på 753 MW til Önusberget vindmøllepark. Projektet er det største landvindmølleprojekt i Europa.
15. FEB 2021 15.33

Sverige bliver snart en kæmpe onshore vindmøllepark rigere. Det bliver GE Renewable Energy, som skal levere 137 stk. Cypress 5.5-158-møller med en samlet effekt på 753 MW til Önusberget vindmøllepark i det nordlige Sverige. 

Ordren er tredje fase Markbygden-projektet, og de 753 MW vil gøre Önusberget vindmøllepark til det største onshore vindmølleprojekt i Europa. Til sammenligning kan Danmarks største onshore vindmøllepark Thorup-Sletten 'kun' mønstre 77 MW.

Det er det tyske investeringsselskab Luxcara, der har lagt ordren på de mange møller hos GE. Luxcara er allerede i gang med at klargøre infrastrukturen i området. Dermed forventes de første vindmøller allerede at kunne opstilles i juli i år. 

- Vi er meget glade for at være blevet valgt af Luxcara som partner på den største landvindmøllepark nogensinde i Europa. Önusberget markerer vores fortsatte engagement i det svenske landvindmarked, udvider vores tilstedeværelse i Europa og bekræfter den tiltro, vores kunder har til vores landvindplatform, Cypress, siger administrerende direktør i GE Renewable Energy, Jerome Pecresse.

Cypress 5.5-158-møllerne vil være udstyret med et særligt afisningssystem, der skal sikre stabil drift i de nordsvenske egne, hvor møllerne skal opstilles. Udover leveringen er parterne også blevet enige om en 25-årig serviceaftale af møllerne.  

Önusberget vindmøllepark vil kunne levere strøm svarende til cirka 200.000 svenske husstandes forbrug og vil i sin levetid spare atmosfæren for 1.000.000 tons CO2.

amp 

 

Nyhedsbrev