Vindmølleprotestgruppe trækker den norske stat i retten for tredje gang

KORT NYT12. FEB 2021 12.11

Protestgruppen "Nei til vindkraftverk på Haramsøya!" trækker den norske stat i retten for tredje gang for at undgå, at der bliver bygget otte nye vindmøller på øen Haramsøya, der ligger nær Ålesund i Norge. Møllerne, der udgør af en udbygning Haram Vindkraftverk, blev godkendt af det Norske olie- og energiministerium i marts sidste år, skriver NRK.  

- Med den gode respons vi har fået på indsamlingen, medlemmer som strømmer til, og lovning fra andre dele af landet, om at de vil gøre, hvad de kan for at hjælpe os med at skaffe penge, hvis vi skulle tabe, så er vi nu klar til en runde til, skriver Birgit Oline Kjerstad på vegne af bestyrelsen for gruppen"Nei til vindkraftverk på Haramsøya!" på Facebook.

Senest tabte protestgruppen en ankesag i Lagmannsretten den. 28. januar. Grundlaget for den nye retssag er, at protestgruppen stiller spørgsmålstegn ved 'gyldigheden af byggetilladelsen til opførelse og drift af vindkraftværker på Haramsøya i Ålesund kommune.' Der har været stor uro omkring vindmølleparken. Der flere gange har været udsat for hærværk. 

 

amp

Nyhedsbrev