Fagforeninger og virksomheder: Esbjerg skal være en nøglespiller i Havvind
Foto: Esbjerg Havn

Fagforeninger og virksomheder: Esbjerg skal være en nøglespiller i Havvind

I en fælleserklæring skrevet af en række fagforeninger og virksomheder bliver der udtrykt tro på Esbjerg Kommunes fortsatte vækst indenfor havvind.
8. DEC 2020 12.47

"Vi står sammen om Esbjerg Kommune – fælleserklæring skal sikre arbejdspladser og Esbjerg Kommune på Verdenskortet." Således lyder overskriften på en fælleserklæring, som en række fagforeninger og virksomheder i Esbjerg har udsendt.

Fælleserklæringen har til formål at sikre, at der på trods af aftalen om lukningen af olieindustrien i Nordsøen i år 2050 fortsat vil være masser af drift og arbejdspladser i området.

I erklæringen bliver der peget på, at havvind skal være det, der fremover skal være med til at sikre vækst i området og på Esbjerg Havn, ligesom det har været tilfældet i de seneste tyve år.

- Esbjerg er stedet, der kan levere havvind-løsninger effektivt og dygtigt. Hele verden kommer til at satse mere på havvind og Esbjerg skal være en nøglespiller, lyder det i erklæringen.

Fokus på kvalificeret arbejdskraft

Men det kræver en fælles indsats at sikre, at der er nok mandskab til, at Esbjerg også fremadrettet kan være en spiller på havvindmarkedet.

- Hvis Esbjerg skal være førstevalg i havvind, skal vi kunne levere den bedst uddannede arbejdskraft, siger Direktør Henrik Hansen ALL NRG.

- Derfor har vi – på tværs af industri, uddannelse og fagforening givet hinanden håndslag. For Esbjerg Kommunes skyld, siger Jakob Lykke, som er en af initiativtagerne bag fælleserklæringen om at sikre arbejdskraft til Danmarks grønne omstilling.

- Vi kan forudse en grøn fremtid, hvor havvind spiller en betydelig rolle. Til dette skal der uddannes rigtig mange dygtige mennesker til at producere, installere og servicere havvindmøller, lyder det videre i erklæringen. 

Borgmester glad for initiativet

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), ser positivt på initiativet bag fælleserklæringen.

- Jeg har allerede placeret mig for bordenden for at samle alle parter, som indspil til den aftale, der blev indgået om regionale vækstteam i olieaftalen og i finansloven forleden, og her passer dette initiativ jo fint ind i. Det drejer sig om arbejdsmarkedets parter, uddannelsesinstitutioner, Business Esbjerg, kommunen osv. Der er samlet afsat omkring 800 mio. kr. i 2021 til alle vækstteams, og her skal vi levere de rigtige input til, siger han til JydskeVestkysten.

Bag fælleserklæringen om arbejdskraft til den grønne omstilling står: Dansk Metal Vest, Blik- og Rør Kreds Sydjylland-Fyn, Dansk El-forbund, FH, 3F Esbjerg Transport, 3F Esbjerg, ALL NRG, Muehlhan A/S Esbjerg, Scandinavian Auto Logistics A/S, Blue Water Shipping A/S, NorSea Denmark, Shoreline, JutlandiaTerminal A/S, Esvagt A/S, TS Tech A/S og AOF Center Sydjylland, World Marine Offshore A/S og Polytech A/S

amp

Nyhedsbrev