European Energy bliver en del af ejerskabet i Reintegrate

European Energy bliver minoritetsejer af REintegrate. Investeringen giver virksomheden indflydelse på udviklingen af e-metanol i Danmark til transport og industri.

European Energy går ind på e-metanolmarkedet, da firmaet nu er en del af ejersskabet i REintegrate. Målet er at have produktionen klar på Power-to-X-anlægget i Skive i 2022.

Med partnerskabet får Danmark sin første samlede PtX-produktion: lavet af dansk grøn strøm, produceret af en dansk virksomhed og afsat til det danske marked.

Planen er, at anlægget i Skive efter European Energys involvering bliver det første af mange i de kommende år både i Danmark og i resten af Europa.

- Vores involvering i REintegrate vil gøre det muligt at bygge flere anlæg rundt om i Danmark, men da vi også har solenergiparker og vindmølleparker i det meste af Europa, vil vi også eksportere vores anlæg til andre markeder, siger Knud Erik Andersen, der er adm. direktør i European Energy.

E-metanol skal være økonomisk bæredygtigt

Ifølge adm. direktør i  Reintegrate, Lars Udby gør den nye konstellation det muligt sætte mere skub i produktionen af e-metanol. 

- Investeringen gør det muligt for os at realisere vores ambition om at få produceret e-metanol i storskala og dermed bidrage til, at Danmark får taget hul på den grønne omstilling af transportsektoren og kemisk industri, men det giver os også mulighed for at få knyttet en central, europæisk spiller i den grønne omstilling tæt til vores virksomhed, siger Lars Udby.

Målet er på sigt at få prisen på grønne brændstoffer så langt ned, at produktionen kan blive kommercielt bæredygtig unden statslig støtte.

- Hvis vi placerer vores PtX-anlæg hensigtsmæssigt, kan vi levere den grønne strøm til PtX-anlæggene med minimal belastning af nettet. Hermed bør det være muligt at sikre den billige grønne strøm, som muliggør konkurrencedygtige PtX produkter, siger Knud Erik Andersen.

European Energy har tidligere offentliggjort, at man anser Stigsnæs som en anden mulig Power-to-X-lokation, ligesom Kalundborg og Aabenraa også er oplagte steder til etablering af PtX-produktion.

amp

Nyhedsbrev