Ørsted indgår Hollandsk handelsaftale på 325 MW

Ørsted har indgået en toårig aftale med hollandske Greenchoice om at handle og balancere strøm fra 325 MW landvind i Holland.
1. DEC 2020 13.01

Ørsted skal de næste to år sælge og balancere 235 MW strøm fra det Hollandske selskab Greenchoice, et selskab der som navnet antyder har fokus på bæredygtighed i deres energiportefølge. Ørsted glæder sig over aftalen: 

 - Vi er rigtig glade for aftalen med Greenchoice, som er et selskab, der ligesom Ørsted har fokus på grøn energi. Vi er allerede tilstede i Holland, hvor vi handler og balancerer strøm på grund af vores ejerskab af havvindmølleparken Borssele 1&2, og med 325 MW landvind har vi nu udvidet vores portefølje af grøn energi yderligere, siger Morten Buchgreitz, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Markets & Bioenergy. 

Han bakkes op af Greenchoices Portfolio Manager Power, Edgard Frijtters. 

 - Det er godt at have to virksomheder, der begge har et stærkt fokus på bæredygtig energi, til at arbejde sammen. Vi mener, at Ørsted er godt rustet til at forvalte en del af vores vindportefølje, hvilket hjælper os med at udvide vindporteføljen yderligere.

Ørsted har i den seneste tid styrket sin forretning med elhandel. I sidste uge indgik Ørsted en aftale med Equinor og SSE Renewable om at skulle sælge og balancere 40 pct. af strømmen fra de to faser af konkurrenternes Dogger Bank Havvindmøllepark på i alt 2,4 GW.

amp

Nyhedsbrev