Blaest tager ny testhal i brug

Der er et voksende fokus på vindenergi på Aalborg Havn, hvor man vil teste vingerne i ny testhal.

Der er en stor del af de danske havne, der i stigende grad har set et lys i vindenergi, og interessen vokser kun. Det er dog ikke kun til udskibning og servicering af havvindmølleparker, men også til test og udvikling, viser Port of Aalborg. 

Her har virksomheden Blaest taget deres nye testhal i brug, der skal bruges til at teste fremtidens vindmøllevinger. 

- Udviklingen af nye og mere effektive vindmøllevinger, der kan bidrage til at reducere prisen på den producerede strøm, går utroligt hurtigt i disse år, og skal vi fortsætte vores vækst, kræver det, at vi har kapaciteten til at følge med, siger Erik Steen Jensen, administrerende direktør i Blaest.

- Med den nye hal får vi en ekstraordinær mulighed for at konsolidere vores position som det globalt førende uafhængige testcenter for strukturel test af vindmøllevinger i fuld skala, og vi er meget glade for at tage de nye faciliteter i brug, siger Erik Steen Jensen. 

Den nye hal er på 5.000 kvadratmeter og fordobler virksomhedens testkapacitet. Blaest indgik sidste år en langsigtet aftale med Vestas om test af vinger. 

Samarbejde skaber omstilling

Blaest har også en langsigtet aftale med Port of Aalborg, der ejer den nye hal og de eksisterende testfaciliter, mens Blaest ejer og har etableret alle teststande og alt testudstyr.

- Det er en central del af vores strategi at bidrage til at skabe verdensførende miljøer for test og nulserieproduktion i Aalborg, særligt inden for brancher, der arbejder med løsninger til grøn omstilling og vedvarende energi, og her er samarbejdet med Blaest et rigtig godt eksempel, siger Claus Holstein, administrerende direktør for Port of Aalborg.

Den nye testhals indvielse er udskudt til 2021 på grund af corona, men samarbejdet er en del af en større omstilling i området. 

- Med virksomheder som Blaest, Siemens Gamesa og Bladt samt en af verdens største forskningsinstitutioner inden for vind i baghaven i form af Aalborg Universitet er Aalborg i dag en central spiller på det globale marked inden for vindbranchen. Vi tror meget på, at vi i kraft af den position kan bidrage til at skabe yderligere vækst samt tiltrække nye virksomheder til Aalborg, som skal udmønte sig i flere arbejdspladser, siger han. 

esl

Nyhedsbrev