Boris Johnson: Vind i Storbritannien skal være, hvad olie er for Saudi-Arabien

Boris Johnson erkender, at han har ændret holdning til vindenergi, og han vil nu satse stort på offshore vindenergi - også selvom han tidligere har tvivlet på vindkraft.
6. OKT 2020 14.18

- Vind skal være for briterne, hvad olie er for Saudi-Arabien - en nærmest uendelige ressourcer, men i vinds tilfælde, er det uden CO2-udledninger og uden at gøre skade på miljøet. 

Sådan lyder det fra Storbritanniens premierminister Boris Johnson på Det Konservative Partis digitale landsmøde tirsdag.

Boris Johnson hæver samtidig ambitionen fra 30 GW i 2030 til 40 GW vindenergi, som dermed skal producere elktricitet til alle hjem i Storbritannien, fortæller den konservative formand. Det vil være det første initiativ af en ti-punktsplan, som De Konservative senere vil præsentere i sin helhed. 

Der er dog ikke meget nyt i udmeldingen fra Boris Johnson, da de nye udmeldinger allerede har stået i De Konservatives planer, kommenterer Roger Harrabin, klimaanalytiker for BBC

Det er dog nyt, at regeringen nu vil afsætte 1,3 mia. kr. til at modernisere og opgradere britiske havne og faciliteter, hvorfra havvindmøllerne skal udskibes.

Boris Johnson kom desuden med en lille indrømmelse under sin tale med en talemåde: 

- Jeg kan huske, hvordan nogen for 20 år siden plejede at joke med, at vindenergi ikke engang kunne bruges til at lave risengrød, sagde Boris Johnson i talen. 

Det var dog Boris Johnson selv, der havde brugt talemåden 'wouldn't pull the skin off a rice pudding' om vindenergi, som han var meget skeptisk overfor. Og det var ikke 20 år siden, men faktisk tilbage i 2013, da han var borgmester i London, skriver the Guardian

esl

Nyhedsbrev