European Energy udsteder grønne hybrid-obligationer for 550 mio. kr.

European Energy vil rejse kapital til en lang række udviklingsprojekter med hjælp af nye grønne hybrid-obligationer, der kommer på Nasdaq Green Bond Index senere i år.
15. SEP 2020 12.41

European Energy har udstedet en ny grøn hybrid-obligation på godt 550 mio. kr. for at rejse kapital til virksomhedens omfattende byggeprojekter på tværs af en række udviklingsprojekter i Europa. 

European Energy har i forvejen udstedt obligationer for på 1,5 mia. kr. til en cirkarente på fire pct. De nye grønne hybridobligationer står til en rente på 6,125 pct. 

- Vi er tilfredse med den fortsatte tillid, som investorerne viser os. Også denne gang har vi haft en markant interesse for vores nye grønne hybrid-obligation, og vi er særligt tilfredse med, at mere end 90 pct. af vores eksisterende investorer har besluttet sig for at forhøje deres investeringer hos os. I en tid hvor vi ser en global COVID-19 krise udfolde sig, er det glædeligt, at grønne investeringsmuligheder fortsat har investorernes opmærksomhed, siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy A/S. 

- Vi har høje ambitioner for de kommende år og planlægger at bygge 750 MW af nye vedvarende energiprojekter i året, der kommer. Vores nye grønne bond er helt central for at kunne indfri vores ambitiøse målsætninger. Inden for få år er det vores forventning, at vi årligt vil kunne bygge nye vedvarende energiprojekter på i alt 1 GW, siger Knud Erik Andersen. 

Næsten 100 investorer har sikret sig en andel af European Energys nye grønne obligation. Obligationen vil blive noteret senere i år på Nasdaq Green Bond Index Danmark.

esl