DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
LM Wind Power bygger verdens største rotor-testrig
Illustration af den kommende rotor-testrig, der bliver verdens største af sin slags.
Foto: IDOM

LM Wind Power bygger verdens største rotor-testrig

Et konsortium bestående af GE Renewable Energy, danske LM Wind Power og hollandske TNO vil bygge verdens største rotor-testrig i LM Wind Power-faciliteter i Holland.
25. AUG 2020 10.36

LM Wind Powers testfaciliteter ved WMC Technology Center i Wieringerwerf i Holland kommer snart til at huse verdens største rotor-testrig. 

Det er et konsortium bestående af GE Renewable Energy, som ejer LM Wind Power, LM Wind Power selv, samt hollandske TNO, som står bag opførelsen af den kommende testrig, der er finansieret med støtte fra Hollandske myndigheder. 

Testriggen skal foretage in-house test for GE Renewable Energys vindmølle-rotor og være med til at optimere designet på mere end blot LM Wind Powers vindmøllevinger. 

- Etableringen af den mest avancerede og største rotor-testrig af sin salgs viser, at vi er klar til forpligte os til at skabe insight til rotorteknologi og gå videre end bare produktion af vinger, siger Hanif Mashal, Vicepresident of Engineering hos LM Wind Power. 

Testfaciliteterne skal efter planen stå klar til brug til november i år.

WMC Technology Center startede som en del af Delft University of Technology og har siden 1984 arbejdet med test af vindmøllevinger. Centeret og dets tests har siden 2018 været inder LM Wind Powers vinger.

esl 

Tilmeld dig nyhedsbrevet