DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt initiativ skal få flere kvinder i vindbranchen

Kvinder udgør kun 21 pct. af arbejdsstyrken i vindbranchen, og blot otte pct. af ledelsen. Ny guide skal styrke kønsbalancen.
24. AUG 2020 9.06

Det er blot hver femte person i offshorevind-branchen, som er kvinde, mens det er mindre end hver tiende, som er del af ledelsen, viser en undersøgelse af International Renewable Energy Agency (IRENA), Global Wind Energy Council (GWEC) og Global Women's Network for the Energy Transition (GWNET). 

Det er særligt fordomme og kultur, som bliver set som en barriere for at nå en mere lige kønsbalance. I Europa og Nordamerika er balancen lidt mere lige, men det er stadig blot 26 pct. af jobs, som er besat af kvinder. 

Det skal en ny guide nu være med til at udligne. GWEC og GWNET har sammen fundet best practice eksempler på, hvordan man kan lykkes med at rekrutere flere kvinder, hvilket nu bliver delt i en ny guide

Guiden anbefaler blandt andet en mere inkluderende rekrutteringsproces, inkluderende ansøgning og kriterer, samt mere mangfoldige arbejdspladser. 

- En mere mangfoldig arbejdsstyrke vil fremme udvikling og innovation på et tidspunkt, hvor vindindustrien har en afgørende rolle at skabe et grønt økonomisk opsving globalt, siger Mary Thorogood fra Women in Wind Mentor og senior specialist hos MHI Vestas. 

Hvis det lykkes at skabe en større mangfoldighed i rekrutteringsfasen - og dermed på arbejdspladserne - vil det have en stor, positiv indflydelse på virksomhedernes konkurrenceevne, tilføjer Mary Thorogood desuden.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet