DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Siemens Gamesa får første europæiske bestilling på kæmpemølle
Siemens Gamesas SG 14-222 har en kapacitet på 14 MW, der kan optimeres til 15 MW, og vil være verdens største vindmølle, når de begynder at blive opsat.
Foto: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa får første europæiske bestilling på kæmpemølle

Innogy har valgt Siemens Gamesa til at levere vindmøllerne til den kommende 1,4 GW Sofia Offshore Wind Farm ved Dogger Banke.
23. JUN 2020 14.05

Siemens Gamesa lancerede tilbage i maj sin nye offshore-kæmpe på 14 MW og med et vingefang på 222 meter, som hurtigt fik to bestillinger i henholdsvis Taiwan og USA.

Nu har Siemens Gamesa modtaget den første europæiske ordre på SG 14-222 fra tyske Innogy SE, der opfører Sofia Offshore Wind Farm ved Dogger Banke, 195 kilometer ud for den britiske østkyst. 

Den kommende offshore park skal bestå af 100 stk. 14 MW-vindmøller til en samlet kapacitet på 1,4 GW. 

Der mangler stadig en endelig investment decision, som forventes at blive gennemført i starten 2021, hvor den første del af det indledende arbejde onshore også begynder.

Offshore konstruktionerne forventes igangsat i 2023, og at vindmølleparken kan begynde at producere elektricitet i 2024-2025. 

For nyligt valgte Innogy SE også Siemens Gamesa til at levere vindmøller ved det kommende Kakasi Offshore Wind Farm-projekt på 342 MW, som opføres ved Heligoland i den tyske del af Nordsøen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet