Vindmølleloftet udskydes i ti år

Vindmølleloftet bliver udskudt fra 2030 til 2040 i den nye klimaaftale. Wind Denmark kalder det for den næstbedste løsning.
22. JUN 2020 15.08

Ved energiaftalen i 2018 blev der aftalt et vindmølleloft, så at der i 2030 måtte være 1.850 opsatte landvindmøller. Loftet har siden været til stor debat, efter Energistyrelsen opdaterede vindmøllernes forventede levetid fra 25-28 år til godt 35 år.

Dermed frygtede flere, at det kunne resultere i, at 'raske' vindmøller skulle tages ned. Med den nyligt indgået klimaaftale bliver vindmølleloftet nu udskudt til 2040. 

Flere havde håbet på at helt afskaffe vindmølleloftet, men når det ikke har været muligt, er det næstbedste at udskyde bagkanten. 

- Når partierne ikke kunne enes om en afskaffelse af mølleloftet, som tiden er løbet fra, så er den næstbedste løsning at det udskydes til 2040, udtaler administrerende redaktør Jan Hylleberg Wind Denmark. 

- En udskydelse, der følger den ny viden om, at møllerne nu forventes at leve væsentligt længere, er sund fornuft og sender et klart politisk signal om, at man ikke vil anvende virkemidler til en forceret nedtagning af velfungerende endnu ikke udtjente vindmøller. Det er uhyre vigtigt og meget glædeligt, siger han. 

Nyhedsbrev