Vestas vil afskedige 400 medarbejdere
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Vestas vil afskedige 400 medarbejdere

Vestas vil skærpe sin produktion og varsler derfor fyring af 400 medarbejdere og et stop for flere projekter.

Vestas har på grund af krisen set sig nødsaget til at skærpe sin produktion. Det medfører et stop for flere projekter og fremtidige fyringer, lyder det i en pressemeddelese fra Vestas. 

Det sker blandt andet i lyset af coronakrisen, der har givet store udfordringer for industrien og verdensøkonomien. Det er derfor nødvendigt at foretage en række tiltag for at sikre, at Vestas kan komme igennem året med en sund økonomi. 

Derfor varsler Vestas nu fyringer af 400 medarbejdere, primært i Danmark. Det kommer til særligt at gælde de ansatte i Aarhus og Lem, hvor man vil stoppe sin produktion. Også den midlertidige produktion i Viborg vil blive afsluttet som en del af besparelserne. 

- Vi er i en periode med stor usikkerhed og ved at foretage en strategisk beslutning for vores produkt-portfolio og mindske kompleksiteten, kan vi beholde vores konkurrenceevne i fremtiden og sikre, at vi kan hurtigt kan tilpasse os Covid-19-udfordringerne, siger Vestas direktør, Henrik Andersen.

- Det er altid svært at sige farvel til gode kollegaer og timingen for disse beslutninger er aldrig god, men det er vores ansvar at sikre Vestas fremadrettet, siger Henrik Andersen videre.   

Koncernledelsen i selskabet går samtidig 10 pct. ned i løn indtil årets udgang.

esl

Nyhedsbrev