DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

1,2 mia. kr. skal bane vej for danske PtX-eventyr

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen uddeler 1,2 mia. kr, over de næste fire år til danske GTS institutters udvikling af teknologi inden for grøn omstilling. En del af pengene skal gå til at understøtte udviklingen i Power-to-X-teknologi.
22. JAN 2021 11.09

1,2 mia. danske kr. skal over de næste fire år støtte de syv danske  Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS-institutter) i at udvikle teknologisk service inden for grøn omstilling. Pengene er blevet bevilliget fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. 

En af de teknologier, der bliver fremhævet som havende et stort potentiale for den grønne omstilling, er Power-to-X (PtX).

Derfor skal de mange statslige millioner blandt andet bidrage til, at vejen til succes for danske PtX-projekter bliver kortere. En teknologi som, på trods af at mange aktører allerede har givet sig i kast med at udvikle den, stadig har lang vej igen, før den bliver alment udbredt. 

- Der er ofte et stykke vej før ny banebrydende forskning og teknologi skaber værdi i erhvervslivet. Statens investering i teknologisk service gør vejen meget kortere. I de udvalgte områder har GTS fokus på at gøre det muligt for bredden af dansk erhvervsliv at implementere ny teknologi. Det gavner dansk innovation og konkurrenceevne, udtaler Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS-foreningen i en pressemeddelelse.

Omdannelsen af grøn strøm til grønne brændstoffer, som brint og ammoniak, er spået til at blive afgørende for den grønne omstilling - og på kort sigt særligt afgørende for at kunne nå målet om en 70-pct. reduktion i drivhusgasserne inden 2030. 

- Danmark har sat nogle ambitiøse mål for klimaet. Desuden er der en global interesse for nye grønne løsninger. Derfor giver det god mening, at der denne gang er et særligt fokus på den grønne omstilling. GTS er klar til at bygge oven på den eksisterende kerne af viden og state-of-the-art faciliteter. Det gør det nemmere for virksomheder at udvikle løsninger til både det danske og det globale marked, siger Ragnar Heldt Nielsen.

Udover den grønne omstilling vil GTS-institutterne også arbejde med bl.a. metrologi, standarder, produktsikkerhed og Life Science for de bevilligede midler. 

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet