DK Vindkraft

Vestas vil støtte start-ups gennem ny investeringsplatform

Vestas lancerer Vestas Ventures, der skal investere i ny bæredygtig energiteknologi. Vestas er nu ved at gennemgå mulige investeringer i potentielle start-ups.
25. NOV 2020 14.28

Vestas har onsdag lanceret Vestas Ventures som et nyt strategisk investeringsprogram. Vestas Ventures vil støtte som partner i enten lead eller follow-up investor i start-ups, som arbejder med bæredygtig energiteknologi, oplyser Vestas. 

Det kan blandt andet være start-ups som beskæftiger sig med Powet-to-X, batterier og energilagring, vindenergi og optimering, samt bæredygtighed og materialer. 

- Med Vestas Ventures vil vi forsøge at accelerere implementeringen af bæredygtig energi og finde partnere med et fælles mål og et strategisk match, som kan støtte Vestas' rolle i den grønne omstilling, siger Bo Svoldgaard, Senior Vice President og Head of Innovation and Concepts hos Vestas. 

- Vi ønsker at kombinere Vestas' 40 års erfaring i at udvikle bæredygtig energi med start-ups i verdensklasse og hjælpe til med at udvikle løsninger, som kan forme fremtidens energisystemer, siger Thomas Alsbjerg, Group Senior Vice President og Head of Corporate Strategy hos Vestas.

Vestas er nu ved at identificere mulige investeringer, hvor man vil drage på sin erfaring med den svenske batterivirksomhed Northvolt, som sidenhen har udviklet sig til en globalt førende virksomhed på området. 

esl

https://www.dkvindkraft.dkartikel/vestas-vil-stoette-start-ups-gennem-ny-investeringsplatform