DK Vindkraft

Vestas-strejke rammer flere steder i landet

Vestas-ansatte på fabrikker i flere byer er gået i strejke, fordi de er utilfredse med lønforhandlinger med ledelsen. Også afdelinger i Randers, Lindø og Esbjerg skulle være ramt.
15. JUL 2021 12.15

Flere hundrede Vestas-ansatte forlod torsdag formiddag deres arbejdsstationer og nedlagde arbejdet.

Det skete som en reaktion på uenigheder over lønforhandlinger, fortæller Henning Boye Christensen, formand for 3F Ringkøbing-Skjern, der organiserer Vestas-ansatte på fire fabrikker i området.

- De ansatte er utilfredse med lønforhandlingerne. De har forhandlet over et stykke tid og er i den forbindelse blevet tilbudt en en minimal lønstigning, og det er blevet stemt markant ned. Det virker til, at linjerne mellem ledelse og ansatte er trukket hårdt op, siger han til Fagbladet 3F.

- Vi har selvfølgelig opfordret vores medlemmer til at gå tilbage i arbejde, da der er tale om en ulovlig arbejdsnedlæggelse, og det budskab er også givet videre fra deres tillidsfolk, siger Henning Boye Christensen.

Alene i 3F Ringkøbing-Skjern området drejer det sig om ca. 1.200 medarbejdere, der torsdag nedlagde arbejdet i Ringkøbing, Lem og Videbæk.

Men ifølge Henning Boyes oplysninger, er også andre afdelinger ramt af arbejdsnedlæggelserne.

- Jeg har hørt, at de ansatte også har nedlagt arbejdet i Randers, Esbjerg og Lindø, men ved ikke, om det er sket andre steder, siger han.

Ifølge Henning Boye Christensens oplysninger forsøger de lokale tillidsrepræsentanter at skabe dialog mellem de ansatte og ledelsen.

- Jeg ved, at vores tillidsfolk er på overarbejde lige nu, siger han.

esl

https://www.dkvindkraft.dkartikel/vestas-strejke-rammer-flere-steder-i-landet