DK Vindkraft
Scan Global Logistics sejler komponenter fra Aalborg til Taiwan
Foto: Port of Aalborg

Scan Global Logistics sejler komponenter fra Aalborg til Taiwan

Scan Global Logistics skal transportere hovedkomponenterne fra Aalborg til det kommende Yunlin Offshore Wind Farm-projekt i Taiwan.

Danske Scan Global Logistics har fået sin første store opgave fra sin nye afdeling i Aalborg, hvorfra man skal stå for transporten af hovedkomponenterne til vindmøllerne til det kommende Yunlin Offshore Wind Farm-projekt i Taiwan. 

Det er Siemens Gamesa, som producerer komponenterne på sin fabrik i Aalborg, og som har valgt Scan Global Logistics til opgaven. 

- Det er et stort projekt, og vi meget tilfredse med at have vundet opgaven. Det er desuden helt fantastisk, at vi kan bruge vores egne medarbejdere i Aalborg. Det betyder, at det er lokale folk, som står for lastningen og udskibningen, mens vi samtidig kan sikre os, at alting forløber efter planen, fortæller Tim Johansen, Head of Industrial Projects & Renewable Energy hos Scan Global Logistics. 

I alt skal der transporteres hovedkomponenterne til i alt 44 stk. 8 MW-havvindmøller. Det skal der bruges ni skibe til i alt, hvoraf tre skibe allerede nu er lastet. 

- Faciliteterne på havnen kunne ikke være bedre. Alt fra lastningsområdet til kajområdet har gjort lastningen meget ubesværet. Så vi er på mange måder rigtig glade for at være til stede i Aalborg, siger Tim Johansen.

Scan Gloabl Logistics har ni afdelinger i Danmark og udvidede for nyligt med et nyt kontor på Aalborg Havn. 

Yunlin Offshore Wind Farm-projektet i Taiwan forventes færdiggjort i 2021 og får en samlet kapactitet på 640 MW. 

esl

https://www.dkvindkraft.dkartikel/scan-global-logistics-sejler-komponenter-fra-aalborg-til-taiwan