DK Vindkraft

Ørsted udpeger for første gang en driftsdirektør

Ørsted udpeger Richard Hunter til driftsdirektør i en nyoprettet stilling. Som COO skal Richard Hunter stå i spidsen for driften af Ørsteds 28 havvindmølleparker samt kommende anlægsprojekter.
17. MAJ 2021 9.13

Ørsted har udpeget Richard Hunter til ny driftsdirektør (Chief Operating Officer - COO). Richard Hunter bliver i samme omgang nyt medlem af Ørsteds koncernledelse fra den 1. juni 2021.

Stillingen er ny og blev oprettet, efter at det tidligere i år blev besluttet at reorganisere Ørsted for at positionere selskabet bedre til fremtidig vækst. Som COO skal Richard Hunter stå i spidsen for EPC & Operations for hele Ørsted på nær Onshore-aktiviteterne, som er organiseret i et separat forretningsområde.

EPC & Operations står for Ørsteds EPC-aktiviteter (projektering, indkøb og opførelse) og drift af havvindmølleparker og kraftvarmeværker. EPC-organisationen står for flere store anlægsprojekter på havet over hele verden, mens Operations forestår driften af 28 havvindmølleparker.

- Jeg er virkelig glad for, at Richard bliver en del af koncernledelsen som vores COO. Richard er en leder i verdensklasse, og han har de rigtige kompetencer til at fortsætte udviklingen af EPC & Operations som en afgørende del af vores arbejde med at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, siger Mads Nipper, Ørsteds administrerende direktør og koncernchef og tilføjer:

- Richard har et solidt teknisk fundament inden for ingeniørfaget og imponerende international erfaring med produktion, drift og udvikling over hele verden, og sidst, men ikke mindst, har Richard vist sig at have et stærkt kommercielt mindset, der skaber stor værdi for både forretningen og kunderne.

Richard Hunter får base i Gentofte, men vil jævnligt arbejde fra Ørsteds London-kontor såvel som fra andre lokationer verden over. 

Richard Hunter kommer fra en stilling som topchef for Rail Control Solutions and Wayside hos Bombardier Transportation.

esl

https://www.dkvindkraft.dkartikel/oersted-udpeger-for-foerste-gang-en-driftsdirektoer