DK Vindkraft
Holstebro giver grønt lys til Thors heliport
- I en by med 300 beboer og med 10-12 arbejdspladser på havnen, giver det sig selv, hvor meget det vil betyde for området, siger havnedirektør Lisette Sønderby
Foto: Emil Staulund Larsen

Holstebro giver grønt lys til Thors heliport

Thorsminde Havn har sat alle sejl ind på at blive valgt som servicehavn for den kommende Thor havvindmøllepark. Nu giver Holstebro Kommune grønt lys til, at der kan etableres en heliport til serviceringen af Thor.
28. OKT 2020 13.29

Ved indgangen til Nissum Fjord bor 300 mennesker i den lille fiskerby Thorsminde, og på en solrig dag sidder de fleste tilsyneladende ved Strandingsmuseum St. George og Café Havglimt, der begge ligger til ved vandet. 

Thorsminde og Holstebro Kommune set begge et stort potentiale i havnen som servicehavn til Thor. De har i et stykke tid ført offentligt kurmageri til Thor gennem netværk og presse.

- Thorsminde er en fiskerihavn, hvor fiskeri ikke længere fylder havnen ud. Vi har i bestyrelsen drøftet havnens fremtidsmuligheder, og placeringen af Thor har gjort offshore-området helt oplagt. I en by med 300 beboer og med 10-12 arbejdspladser på havnen, giver det sig selv, hvor meget det vil betyde for området, siger havnedirektør Lisette Sønderby og fortsætter:

- Vi er meget fleksible her, og villigheden er stor til at tilpasse havnen til offshore. 

Tid er penge

Holstebro Kommune har spillet en meget aktiv rolle i at gøre havnen attraktiv med blandt andet et tilbud om at opkvalificere relevant arbejdskraft, som kan servicere vindmøllerne.

Derudover har kommunen nu givet grønt lys til, at der kan etableres en heliport på Thorsminde Havn, hvorfra en helikopter nemt kan tilgå Thors havvindmøller. 

Tid er penge. Afstand er flyvetid. Flyvetid er penge, siger direktør for Teknik og Miljø Anders Debel, der heller ikke er sen til at påpege, at Thorsminde er den havn, der er tættest på Thor med blot 20 kilometer i luftlinje. 

- Vejen er banet for realiseringen, så vi er klar til at gå i dialog med det firma, som vil etablere en ny heliport på vestkysten. De overordnede miljøvurderinger gør, at vi med ro i sindet ser frem til, at vindmølleoperatøren kan etablere en servicehavn, som ligger optimalt for kommende havmølleprojekter, siger Holstebro Kommunes borgmester, H.C. Østerby (S).

Vinderen af udbuddet afgøres i 2021, og havvindmølleparken skal stå helt færdig i 2027.

 

https://www.dkvindkraft.dkartikel/holstebro-giver-groent-lys-til-thors-heliport