DK Vindkraft

Energinet samlet ny organisation til at nå energimål

Energinet samler mere end 300 ansatte fra Elsystemansvar og Gas TSO i en ny organisation, der skal samle de to sektorer for at understøtte den grønne omstilling bedst muligt.
29. APR 2021 12.06

Energinet samler systemansvaret for el og gas i en ny, fælles organisation, der kommer til at hedde Systemansvar, der kommer til samle cirka 330 ansatte fra Elsystemansvar og Gas TSO. 

- I 1. halvleg af den grønne omstilling har vi i energisektoren høstet en stribe klimagevinster ved fx at gøre elsystemet grønnere, gøre gassystemet grønnere, gøre varmesektoren grønnere osv. I 2. halvleg er der brug for at tænke på tværs. Vi når kun i mål med en hurtig og effektiv omstilling, hvis vi i langt højere grad smelter de forskellige sektorer og systemer sammen, og det skal vi i Energinet selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at understøtte, siger Thomas Egebo, administrerende direktør i Energinet.

Med det nye Systemansvar skal de to sektorer i endnu højere grad tænkes sammen, når Danmark skal nå et mål 100 pct. grøn energi. 

- Med ét, fælles systemansvar sætter vi ikke bare ekstra skub på udvikling og innovation og den super komplekse opgave, det bliver at skabe og drive et energisystem, hvor langt den største del af produktionen kommer fra fluktuerende kilder som vind og sol. Vi gør det også nemmere for de mange partnere og sektorer, vi skal samarbejde med, at finde ind til os, fordi vi får én fælles indgang, siger Thomas Egebo. 

Søren Dupont Kristensen, der i dag er direktør i Elsystemansvar, skal stå i spidsen for det samlede Energinet Systemansvar. 

Direktør i Gas TSO Torben Brabo får en ny, mere international rolle i Energinets arbejde. Torben Brabo blev for nyligt valgt til formand for den europæiske sammenslutning Gas Infrastructure Europe (GIE) og skal også være formand for bestyrelsen i Energinets Associated Activities. Han vil desuden være en del af ledergruppen i Systemansvar. 

esl

https://www.dkvindkraft.dkartikel/energinet-samlet-ny-organisation-til-at-naa-energimaal