DI roser grøn kurs i EU-udspil

EU-Kommissionenes udspil til en europæisk genopretningsplan vil komme danske virksomheder til gode, mener Dansk Industri.
29. MAJ 2020 9.44

Selvom den danske regering tilhører den kritiske fløj overfor EU-Kommissionens udspil til en stor genopretningsplan på 5.600 mia. euro i bevilling og lån, tager Dansk Industri positivt imod udspillet. 

- Coronakrisen har udløst den værste økonomiske krise i nyere tid. Derfor er det rigtigt og vigtigt at EU-Kommissionen nu vil afsætte 5.600 mia. kr. til en genopretningsfond, som i den grad også vil komme dansk økonomi og danske arbejdspladser til gode. Europa er Danmarks udvidede hjemmemarked, og derfor har det stor betydning for Danmark, at resten af Europa også kommer godt ud af krisen, siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI.

EU's samlede økonomi vil skrumpe med 7,4 pct. i 2020, så det er nødvendigt med en genopretningsplan, som samtidig vil kunne være fundamentet for en ny, grøn kurs, skriver DI.  

- EU’s genopretningsplan lægger en grøn vej ud af coronakrisen, der er med til at sikre, at vi ikke styrer direkte ind i en klimakrise efter coronakrisen. Der skal turbo på den grønne omstilling, og danske virksomheder er verdensførende inden for udvikling af klimateknologi. Vi vurderer, at der findes et meget stort potentiale for dansk eksport, hvor Danmark samtidig kan yde et globalt bidrag til klimaudfordringen, siger Lars Sandahl Sørensen.

Derfor håber DI, at EU's genopretningsplan bliver sat i værk hurtigst muligt, da det vil fremrykke investeringer i EU's klimaplan, hvilket vil give større efterspørgsel på dansk klimateknologi. 

I 2019 eksporterede Danmark grøn energiteknologi og -service for 122,6 mia. kr., hvilket var en vækst på 13,5 pct. i forhold til 2018. 

esl

https://www.dkvindkraft.dkartikel/di-roser-groen-kurs-i-eu-udspil