DK Vindkraft

Siemens Gamesa Danmark direktør:
Danmark skal handle nu hvis grøn brint skal indfri potentiale

Ifølge Torben Bang, COO i Siemens Gamesa Danmark, er Danmark i en unik position til at skabe et nyt, dansk eksporteventyr, hvis man tør handle hurtigt inden for udviklingen af grøn brint.
14. JUL 2021 15.45

Der er store muligheder for Danmark for at blive en førende nation inden for produktion af grøn brint. Det mener i hvert fald Siemens Gamesa Danmarks COO, Torben Bang. 

- Danmark er i en unik position til ikke kun at bruge grøn brint til at dekarbonisere vores industrier herhjemme, men også i forhold til at skabe et nyt, dansk eksporteventyr, ligesom vindenergi har været det. Men det, som vi har gjort de sidste 30 år indenfor vind, skal vi nu gøre på ti år for grøn brint. Det kræver handling og ambitiøse investeringer, ligesom vores danske vindeventyr også gjorde, skriver han i et debatindlæg hos DI Business.

Siemens Gamesa har en tro på, at man kan opnå samme pris på grøn brint som på brint produceret af fossile brændsler indenfor landvind i 2030 og havvind i 2035.

For at indløse potentialet anbefaler Torben Bang blandt andet, at man skæver mod Siemens Gamesa pilot-brintprojekt i Brande, som ifølge direktøren allerede i etableringsfasen har givet vigtig læring om, hvordan man etablerer og kontrollerer brintproduktion i tæt forbindelse med en vindmølle.

Ligeledes vil pilot-projektet i det midtjyske gøre det muligt at teste flere forskellige møller til elektrolyseopsætninger i Brande Brint. Håbet er, at projektet resulterer i erfaringer om, hvordan grøn brint kan produceres uden at ligge elnettet til unødig last.

Siemens Gamesa direktøren ser ligeledes store perspektiver i de tanker, der ligger om brintproduktion på Danmarks kommende energiøer, og han har en tro på, at de store havvindmølleparker vil kunne understøtte storskalaproduktion af grøn brint. 

- Dermed skabes potentialet til at forvandle Danmark til en verdensleder inden for grøn brintproduktion. Men det kræver, at regeringer og myndigheder hjælper med at skabe et favorabelt og stabilt miljø for innovation og investeringer, skriver han som afslutning på sit debatindlæg. 

amp

https://www.dkvindkraft.dkartikel/danmark-skal-handle-nu-hvis-groen-brint-skal-indfri-potentiale