DK Vindkraft

Bidens klimamål drysser milliardbeløb over Vestas og Ørsted

Aktierne i Ørsted og Vestas er steget 23,5 og 25 milliarder kroner i værdi på bagkant af USA's nye klimamål.
22. APR 2021 17.03

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har torsdag præsenteret et mål om at halvere USA's udledning af klimagasser frem mod 2030.

Meldingen sendte aktierne i vejret hos de danske selskaber Vestas og Ørsted, der begge kan få gavn af et øget politisk fokus på grøn energi.

Vestas-aktien steg torsdag med 10,2 pct. til 1.328 kr., mens Ørsted-aktien steg 6,1 pct. til 975,40 kr. I kroner og øre er værdien af Ørsted steget med 23,5 mia. kr. til 410 mia. kr. Vestas' værdi er steget 25 mia. kr. til 268 mia. kr.

Hos Sydbank påpeger aktieanalysechef Jacob Pedersen, der følger vindmøllebranchen tæt, at meldingen fra Joe Biden kan blive mange penge værd.

Han peger på, at meldingen kommer i forlængelse af, EU-Parlamentet onsdag blev enig om at skære CO2-udledningen med 55 pct. frem mod 2030.

- De to ambitiøse politiske mål udgør ekstremt vigtige signaler i den miljødagsorden, der i øjeblikket vinder frem rundt om i verden.

- Der er lang vej til at indfri de ambitiøse mål, og ikke alle målsætningerne er godkendt endnu, men retningen er klar.

- Retningen er guld værd for Vestas. Selskabet står i en misundelsesværdig position som verdens største vindmølleproducent.

- Vestas er dermed leverandør af løsninger, der er centrale for at fremme bæredygtighedsdagsordenen og indfri politikernes ambitiøse målsætninger, siger Jacob Pedersen i en skriftlig kommentar.

Målsætningen fra Biden er et ikke-forpligtende løfte. USA's tidligere mål i Parisaftalen har været en nedskæring på mellem 26 og 28 pct. inden 2025 sammenholdt med udslipsniveauet i 2005.

Ritzau

https://www.dkvindkraft.dkartikel/bidens-klimamaal-drysser-milliardbeloeb-over-vestas-og-oersted