DK Vindkraft

Biden vil presse på for 80 pct. ren energi i 2030

Ifølge kilder i det Hvide Hus vil den amerikanske præsident Joe Biden presse på for, at det amerikanske elnet i 2030 skal bestå af 80 pct. CO2-fri elektricitet. Det kan komme danske virksomheder til gode.
28. APR 2021 14.15

I sidste uge løb Joe Bidens digitale klimatopmøde af stablen, hvilket blev markeret med flere klimaløfter og nye ambitioner. Heriblandt annoncerede Joe Biden, at han ville halvere USA's udslip af drivhusgasser inden 2030. 

Ifølge flere kilder i Det Hvide Hus, ønsker Joe Biden nu at følge op med et nyt mål for, hvor stor en del af den amerikanske elforsyning skal komme fra CO2-frie kilder, skriver Reuters. Ifølge Reuters ønsker Joe Biden, at 80 pct. af elnettet skal dækkes af miljøvenlige energikilder. 

Det vil være godt en fordobling af den nuværende dækning af grøn energi. I dag er det cirka 40 pct. af USA's elektricitetforbrug, der stammer fra rene kilder.

I forvejen er der en målsætning om, at hele USA's elforbrug skal være dækket af vedvarende og miljøvenlige energikilder i 2035. Flere forsyningsselskaber har dog udtrykt bekymring for, hvorvidt dette overhovedet kan lykkes med den teknologi, vi har i dag. 

Hvis målsætningen skulle blive en realitet, vil det endnu engang komme danske virksomheder til gode. 

- Retningen er guld værd for Vestas. Selskabet står i en misundelsesværdig position som verdens største vindmølleproducent, skrev Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen i forbindelse med Bidens klimatopmøde. 

- Vestas er dermed leverandør af løsninger, der er centrale for at fremme bæredygtighedsdagsordenen og indfri politikernes ambitiøse målsætninger, siger Jacob Pedersen i en skriftlig kommentar.

esl / Ritzau

https://www.dkvindkraft.dkartikel/biden-vil-presse-paa-for-80-pct-ren-energi-i-2030