DK Vindkraft

Aalborg Havn skifter navn og satser internationalt

Aalborg Havn skal fremover hedde Port of Aalborg. Det er første del af en ny strategi for at fordoble sin omsætning ved at tiltrække internationale investeringer og lave markante investeringer.
15. JAN 2020 11.14

AALBORG: Aalborg Havn satser internationalt og skal fremover hedde Port of Aalborg. Det oplyser havnen i en pressemeddelelse. Navneændringen kommer et første skridt i en ny international og offensiv 10-års strategi, 'Gate to Great'. 

Her ønsker man at fordoble havnens omsætning fra 200 mio. kr., som man omsatte for i 2019, til at skulle omsætte for 400 mio. kr. Navneskiftet vidner om, at man nu vil satse mere internationalt.

- Vi tror på, at øget internationalisering bliver en af de vigtigste nøgler til at realisere vores ambitiøse målsætninger. Men skal vi lykkes med at tiltrække flere udenlandske virksomheder, kræver det, at vi løfter blikket og udvider vores perspektiv. Med det nye navn signalerer vi både internt og eksternt, at vi er et internationalt havneområde, og det er afgørende, fortæller adm. direktør i Port of Aalborg, Claus Holstein. 

Foruden navneændringen følge en række markante investeringer. Alene i 2020, forventer Port of Aalborg at investere for 200 mio. kr. i rammerne på Østhavnen. Efter planen skal der investeres for hele to mia. kr. i nye rammer og faciliteter i havnens erhvervspark i Aalborg Øst ifølge strategien. 

- Investeringerne rettes hovedsageligt mod baglandet og dermed vores erhvervspark. Vores opgave handler ikke længere blot om at håndtere gods over kaj, men mere generelt om at skabe rammer, der kan understøtte virksomheders drift og vækst – herunder infrastruktur, moderne lager- og produktionsfaciliteter og andre logistikmuligheder som eksempelvis jernbanen, siger Claus Holstein.

Port of Aalborg har senest investeret i en ny testhal til test af vindmøllevinger til virksomheden Blaest samt opførelsen af en ny fabriksbygning til methanolbrændselscelle-virksomheden Blue World Technologies.

esl

 

 

https://www.dkvindkraft.dkartikel/aalborg-havn-skifter-navn-og-satser-internationalt-1